A motorozás az üzleti élet része is lehet

Azt hinné az ember, hogy egy üzleti cégigazgató öltönyben kel és fekszik, de ez nagyon nem igaz. Én pont ennek az ellentettje vagyok, laza cuccokban nyomom. Jó, nyilván ha van egy prezentáció, egy workshop, egy üzleti ebéd, megbeszélés, és a többi tipikus céges találka, akkor kiöltözök rendesen, de csak ha az irodámban kell ülnöm egész nap, nem bonyolítom túl a dolgokat. Motorral járok dolgozni, motoros ruhában, az irodámban pedig farmerba és tornacipőbe bújok, de hűvösebb időben a bőrdzseki marad ám rajtam. Az alkalmazottaim már megszokták ezt, néha ha jön hozzám váratlanul egy-egy vendég, maximum ők szoktak furcsán nézni rám és sokszor meg is jegyzik, hogy nem így képzeltek el engem. Én szeretem a kényelmes, megszokott dolgokat és nagyon ellenemre lenne, ha minden egyes nap öltönyben és makkos cipőben kéne üldögélnem. A motorozást is sokan nem értik, hogy fér össze a pozíciómmal. Egy Harley-Davidsont használok, rengetegen meg szokták csodálni, ha leparkolok vele valahol, ami nem csoda, egy igazi matuzsálem, amit aprólékosan újíttattam fel a bátyámmal, aki autószerelő. Szóval a munkám és a hobbim teljesen elüt egymástól, de ez sosem zavart engem és az emberek meglepődése sem szokott idegesíteni.

Az egyik nap, mikor épp nem volt dolgom, a kedvenc oldalamon böngésztem: a Sixgear-en. Ez egy olyan motoros bolt, ahol mindent megtalálok, amire csak szükségem van a hobbimhoz. Aznap is vásároltam egy menő motoros nadrágot. Az árak is nagyon jók, a választék is igen nagy. A vásárlás mindig zökkenőmentes és több fizetési mód közül is lehet választani. Én már mindegyiket kipróbáltam, de eddig nem volt egyikkel sem semmilyen problémám. Az átvételi módok is remekek, házhoz is lehet szállíttatni, de akár az üzletben is át lehet venni a III. kerületben. Itt is előfordult már, hogy személyesen mentem el átvenni, mert épp arrafelé volt dolgom, de legtöbbször azért a házhoz szállítást szoktam igényelni. Az is királyul működik, sosem késtek a csomagok kiszállításával eddig és a megrendelt termékeim mindig sérülésmentesen, bontatlanul érkeztek ki hozzám. Múltkor a barátomnak, Krisztiánnak is szívből ajánlottam az oldalt, ő csak nem rég kezdett el motorozni és az én tanácsomra minden kezdő motoros cuccát a Sixgear-ről szerezte be. De másoktól is hallottam már, hogy onnan szoktak rendelni, egy motoros csoportban is benne vagyok a Facebook-on és sokszor szokták ezt az oldalt írni, hogy aki csak tud, tőlük rendeljen. Szerintem ezek alapján nem is kérdés, hogy én is mindenkinek őket tudom csak ajánlani.

Pár hete volt nálunk egy srác, Peti felvételen. A jogi osztályra kerestünk gyakornokot és erre a pozícióra jelentkezett. Mikor a második körös interjún volt nálam, rátértünk a hobbijaira és kiderült, hogy ő is nagy motoros. Már azelőtt is szimpatikus volt nekem, mielőtt ezt megtudtam volna, de ezután az interjú elvesztette interjú jellegét és átcsapott egy könnyed kis beszélgetésbe a motorozásról. Háromnegyed órát beszéltünk a hobbinkról, majd miután Peti elment, azonnal szóltam Petrának, a titkárnőmnek, hogy ő kell nekünk. Természetesen nem csak amiatt vettem fel, mert ő is nagy motoros, szakmailag is sokat tud majd gyújtani a cégünknek, de ez plusz pont volt, mert a cégnél nincs más, aki ekkora motorfanatikus lenne, mint én. Mikor Peti első napja volt, láttam, hogy leparkol a motorjával az udvaron, ki is siettem gyorsan hozzá, mert nagyon tetszett a járgánya és a menő bőrdzsekijét is megdicsértem. Kiderült, hogy ő is a Sixgear-en szokott vásárolni és azt a bőrdzsekit is onnan szereztem be. Na nekem több sem kellett, már rohantam is fel az irodámba és meg is kerestem a ruhadarabot az oldalon. Természetesen volt a méretemben, ezért rögtön meg is rendeltem. Olyan gyorsan és könnyedén megy minden ezen az oldalon, hogy hihetetlen, hármat kattintok és már meg is van rendelve álmaim motoros kabátja!