Az idő pénz, így jobban jársz, ha megtanulsz motorozni

Az üzleti életben fontos a gyorsaság. Nem csak olyan szempontból, hogy ki milyen gyorsan végez el egy munkát, hanem olyan szempontból is, hogy ki milyen gyorsan ér oda egy adott helyszínre. Aki a munkája miatt sokat mozog a városban, az pontosan tudja, hogy milyen idegesítő az, amikor az ember beleragad a dugóba.

Ez pedig szinte mindenkivel megtörténik, a városi közlekedés egyre káoszosabb, és mivel egyre több az autó az utakon, persze egyre több dugó keletkezik. Arról meg ne is beszéljünk, ha valahol felújítanak, mert pár lezárt út teljesen meg tudja bénítani a közlekedést. Továbbá sokszor még parkolni sem lehet. Senkinek sem kell magyarázni, hogy ez milyen kellemetlen, és milyen sok késést okozhat. De az üzleti életben nem lehet késni, mert ha lemaradsz egy tárgyalásról, az azt jelentheti, hogy nem kötnek veled üzletet, és inkább mást keresnek.

Ezért elhatároztam, hogy én többet nem szenvedek a nagy kocsimmal, hanem inkább megtanulok motorozni. A motornak sok előnye van az autóval szemben, és sokkal könnyebb vele közlekedni. Egyrészt nem  probléma a dugó, általában el lehet menni motorral az autók között, vagy könnyebben ki lehet kerülni az egészet. Másrészt a motor sokkal kisebb, így könnyebb vele parkolni.

Ezután már csak egy olyan helyet kellett keresnem, ahol megszerezhetem a motoros jogsit. Egy barátom ajánlott egy iskolát, ahol 4 kategóriában is lehet jogsit szerezni. Engem az érdekelt, hogy az a2 jogosítvány milyen motor.

Kiderült, hogy az a22 kategória a kicsit nagyobb motorokat jelenti, pontosan motorkerékpárokat 35kW-os teljesítményig (ez nagyjából 48 lóerőt jelent), és 18 éves kortól megszerezhető ez a típusú jogsi. Persze emellett kell EÜ alkalmassági, és itt is le kell tenni a kresz vizsgát. Ennek a motoros iskolának meg nemcsak az az előnye, hogy jó áron lehet megszerezni a jogsit, hanem kuponokat is adnak, amivel kedvezményesen tudsz motoros felszerelést venni, pl. bukósisakot, ami mindenkinek kell.

Ha pedig már meglesz a motoros jogsim, akkor bárhová eljuthatok, még dugóban is. Mivel gyorsabban tudom végezni a munkám, így az üzleti életben is sikeresebb lehetek.