Az ingyenes apróhirdetés feladás indított el az üzleti életben

Világ életemben éreztem magamban valami tettvágyat, hogy ne az unalmas mókuskerékbe éljek, hanem a fényben! Jó ez egy kicsit érdekesen hangozhat elsőre, de úgy láttam, amikor körbenéztem magam körül a világban, hogy aki mer, az nyer. Főleg erre a századra igaz. A kapitalista életfelfogás nagyon szép vagyonhoz tudja juttatni, leleményes vállalkozókat. Igazából csak elhatározottság kell hozzá és az internet. Akik ezekkel nem rendelkezik, maradjon meg a munka utáni agymosó műsorok nézésével. Én nem akartam ezt, nem is szeretek tévézni. Ezért gondoltam úgy, hogy minél hamarabb tőkét szerzek és beindítok egy saját ötletet.

A tőkeszerzés, ahogy én csináltam;

Nem származtam túl vagyonos családból, viszont nagy gyűjtögetők a szüleim, akik végül feladták nagy házukat és felhalmozott holmijukat és egy csendes kis faluba költöztek, ahol már csak a nyugdíjas mindennapjaikat tengetik. Tehát a lehetőség adta magát, hogy pénzhez jussak. Azt a rengeteg dolgot, mind feltöltöttem egy apróhirdető oldalra, hogy akinek szüksége lehet rá, az megvásárolhassa.

A fő feladat a következő volt, találni egy olyan oldalt ahol az apróhirdetés ingyen kerül ki az oldalra és százalékot se kérnek, sikeres eladás esetén. Nem volt túl hosszú az utána járás, hogy találjak egy ilyen oldalt. A nextapro.hu minden igényemet, elvárásomat teljesíti. A viszonylag még fiatalnak mondható oldal, már igen szép felhasználóbázissal rendelkezik, ami folyamatosan bővül. Nem csoda, hiszen nagyon gyorsan és egyszerűen lehet böngészni az aprók közt, akár település szerint is. Kifejezetten tetszett, hogy a nyitóoldalon van egy Magyarország térkép és ott a megyékre, vagy néhány nagyobb városra rákattintva, már kereshet is az ember. Minden témakörben, rengeteg apróval találkozik az ember, ahonnan kedvére válogathat, vagy mint az én esetemben ingyenesen töltheti fel eladni kívánatos dolgait! A hirdetéseket ellenőrzik, így nem jellemzőek az átverések az oldalon.

Visszatérve a történetemre.

Szerintem egy jó hónap is lehetett, hogy rendszerezzem az a rengeteg holmit, amit a szülők felhalmoztak. Első körben a jó állapotú használati tárgyakat töltöttem fel, utána pedig azokat az értékesebb bútorokat, dísztárgyakat, amik kicsit felújításra szorultak. Idővel, de minden felkerült a Nextapróra. Kaptak is az emberek hamar a lehetőségeken. Étkészlet, antik óra, és az ehhez hasonlók, pillanatok alatt új otthonra leltek, az én befektetési alapom pedig csak gyarapodott. Mire eljutottam oda, hogy egy újabb kört töltsek fel az elsőből, szinte nem maradt semmi. Itt szereztem meg azt a tapasztalatot, hogy sokkal jobb online eladni régi dolgaink, mint zálogba adni, vagy felméretni egy antikossal.

A tőkeépítés úgy fél évet vett igénybe, majdnem mindentől sikerült megszabadulnom, plusz volt még némi félretett pénzem, és az örökségemből is kaptam ”előleget”, így lett annyi pénzem, hogy egy KFT-t tudjak indítani. Mai napig gondolkodom, hogy milyen tevékenységi formába vágjak bele… Nagy baj nincs, mert úgy belejöttem az online kereskedelembe, hogy teljesen jól megvagyok hónapról, hónapra a nextapro segítségével! Persze ehhez érzék is kell, de inkább a megfelelő csatorna szükséges, amit szerencsére megtaláltam. Bátran ajánlom mindenkinek, aki eladna, vagy vásárolna, hogy tegyen próbát a nextapro.hu oldallal, mert biztosan nem fog benne csalódni, hiszen az ország egyik, ha nem a legjobb aprós oldaláról beszélünk!