Befektetés, üzlet, bukósisak akciók

A mai világban mibe érdemes pénzt fektetni? Ha valakinek van egy kis megtakarítása, vagy netalántán örökölt egy kis pénzt, akkor mibe érdemes befektetni?

Mit kezdjünk a megtakarítással

Először is igen csak szerencsések vagyunk, ha rendelkezünk egy kis megtakarított pénzzel a mai világban. Nekem valahogyan soha nem sikerült eljutnom odáig, hogy legyen félre tett pénzem. Mire lenne egy kevés, biztos hogy valami beüt, és el kell költenem, vagy hozzá kell nyúlnom. Ha egy kicsi is volt, mindig ez történt. Az utolsó két alkalommal már fel is adtam a dolgot. Örülök annak, ha mindent ki tudok fizetni, és megélni.

Utoljára tönkrement az autó akumlátora, és kénytelen voltam venni egy másikat. Azt nem is elemzem, hogy majdnem 30.000 forint volt. Most a gyereknek szakadt el a csizmáján a cipzár, és miután nem rendelkezünk több váltó cipővel, így kénytelen voltam venni neki. Bár még csak most jön a hideg, de jó lett volna olcsón megúszni. Persze nem a legolcsóbb kell neki, és a választék sem túl nagy, így nem nehéz elkölteni a pénzt.

Baráti ebéd

Múltkor pont Józsival az egyik régi barátommal ebédeltem együtt. Ő amolyan befektetéssel foglalkozó ember. Azért meg kell, hogy chicken-583761_640 (1)mondjam, sajnos nem ilyen miatt találkoztunk. Józsi egyben jó barát, és másod unokatestvér tehát rokonnak számít. Tudom, ritka, ha valaki így tartja a kapcsolatot a nem közeli rokonokkal, de mi mindig is jóban voltunk.

Ha már úgy is egy hozzá értővel beszélgettem, gondoltam megkérdezem tőle, hogy a mai világban mibe érdemes fektetni a pénzünket?.  Te tudod?

Persze a nők is másba vágnának bele, és a férfiak is. Ha már csak a páromból, és a haverjából indulok ki. Sokszor másról nem is tudnak beszélgetni, mint a bukósisak akciókról, vagy az egyéb ilyesmi beszélgetésből. Ez egy kívül állónak igen csak unalmas. Nem is szoktam nagyon velük erről diskurálni, hiszen ez amolyan pasi téma.

Az ebédet viszont nagyon várom, mert olyan ritkán van lehetőségünk találkozni, és beszélgetni. Biztosan lesz mit mesélni egymásnak.