Csapatépítő játékok a hatékonyabb munkáért

A kereskedelem sosem volt az a könnyű megélhetési forma, már akkor sem, amikor feltalálták. Sokan azt hiszeik, hogy csak annyit kell csinálni, hogy a dolgokat olcsón megvenni és drágábban eladni, de ha csak ennyiből állna, akkor már rég mindenki ezzel foglalkozna. Nem, ennél sokkal bonyolultabb, főleg ha az ember nemzetközileg űzi. Az üzletnek mennie kell bármi áron, és ezt nagyon sokszor a beszerzési osztály szívja meg. Tapasztalatból írom ezt, hiszen egy nagy bolthálózatnál dolgozom pont ilyen pozícióban. Ha mi valami hibát vétünk, akkor lehet, hogy egy adott áru hiánycikk lesz a polcokon, és megnézhetjük magunkat. Rendben, azért nyaktilóba nem kell hajtani a fejünket, de előfordult már nem egyszer, hogy egy hatalmas leszidás kis gazdái lettünk. Az efféle helyzeteket általában a káosz, a kommunikáció hiánya okozza. Az ilyesminek a feloldására a legalkalmasabbak a csapatépítő játékok, viszont erre a főnökség csak nem sokkal ezelőtt jött rá. Pont időben, és még egy ilyen jellegű kirándulásra is elküldtek minket a Balatonhoz! Azt hiszem, gyakrabban kéne galibát okoznunk…

A lényeg, hogy a csapatépítő játékok kifejezetten azért lettek kitalálva, hogy erősítsék az egy csapatban dolgozó emberek közötti kötelékeket, elősegítsék a közös munkát, javítsák a hangulatot. Általában ha az ilyesminek csak még tovább mélyülő szakadékok az eredménye, ott már valóban lehet, hogy a brigád összetételében kell keresni a hibát. Mindenesetre a mi vezetőségünk akart adni egy esély annak, hogy hátha nem ez utóbbitól kell tartani. A tippjük bejött, ugyanis annak ellenére, hogy néhányan úgy jöttek el, mintha foghúzásra indulta volna, a végén iszonyúan jól szórakoztunk, és valóban kicsit jobban megismertük egymást. Mindamellett, hogy a Balaton mindannyiunk gyerekkorának varázslatos emlékeit őrzi, keresve sem találhattak volna jobb programszervező céget, mint akivel leszerződtek. A feladatok, amik elé állítottak minket egyszerre jelentettek kihívást és felüdülést. Csak a véletlenszerűen kiválasztott csapattagjainkra számíthattunk, és annak ellenére, hogy ez is valamilyen szintű verseny volt, egyáltalán nem olyan komoly, hogy bármelyikünknek is a karrierjét kellett volna féltenie miatta.

Azt, hogy milyen játékokon kellett részt vennünk, most nem árulom el, legyen meglepetés azoknak, akik szintén részt akarnak venni bennük. De van köztük túrázás, evezés, és indoor csapatépítő játékok is szép számmal vannak. A szabadidőnkben pedig sétálgathattunk a településen vagy pancsolhattunk a vízben, esténként pedig összeültünk, és úgy beszélgettünk, mint a legjobb baráti társaság. Ha valami feszültség lappangott is közöttünk, akkor azt hiszem, most sikerült mindenféle gyűrődést kisimítani. A kirándulást követően az irodában egészen más hangulat uralkodott, és uralkodik azóta is. Már nem csak emberek vagyunk, akik reggelente összegyűlnek, mert muszáj, és azért dolgoznak, hogy utána hazamehessenek. A légkör sokkal oldottabb, és egyértelműen igazi csapattá kovácsolódtunk össze.