A házasságkötés megszervezése: Helyszín, ételek, virágok, esküvői videó, zene

Sok üzlet épül a házasságkötésre, nem véletlenül. Ha valaki úgy dönt, hogy örökre össze kívánja kötni az életét egy másik emberrel, akkor szeretné, ha az a bizonyos Nagy Nap emlékezetes, gyönyörű, romantikus és tökéletes lenne. Ennek érdekében pedig az esküvő minden részletének harmonizálnia kell egymással. Éppen ezért nem, véletlen, hogy rengeteg iparág szakosodott, vagy legalább csak részben szakosodott ezekre az eseményekre.

A helyszín

Ott van például az esküvők egyik legfontosabb eleme, a helyszín. Ez lehet egy, illetve több is. Először is, kell egy hely, ahol maga a lagzi lesz megtartva. Ez lehet étterem, szálloda, a helyi művelődési ház fogadóterme, de akár még a saját kertünk is. Természetesen egy étteremnek és szállodának sem az az a fő profilja, hogy esküvőket rendezzen az év 365 napjában, de mindenképpen jó bevételi forrás az egy-egy ilyen hely számára, ha valaki ott szeretné tartani az esküvője utáni fogadást.

Emellett pedig ott van maga a házasságkötés is. Sokan ragaszkodnak manapság is ahhoz, hogy egy templomban, Isten színe előtt is örök hűséget fogadjanak egymásnak. Ilyenkor pedig maga a templom is egy helyszínnek minősül, amit le kell foglalni az adott időpontra.

Viszont a templomi esküvők előfeltétele az, hogy az adott pár már hivatalosan házas legyen. Vannak, akik az esküvő előtt néhány nappal elmennek az anyakönyvezetőhöz, hogy úgymond túlessenek a formaságokon és a nagy napon már csak a templomi szertartás legyen, sokan azonban az esküvőjük napján teszik meg mindezt. Ebben az esetben pedig már a polgármesteri hivatal is egy helyszínné válik, ahol szintén időpontot kell foglalni az adott napra.

Sokan azonban úgy gondolják, hogy mindez túl macerás, nem szeretnék utaztatni sem a násznépet, sem pedig önmagukat. Ha egy pár ezen a véleményen van, akkor megteheti azt is, hogy csak a lagzi helyszínét választja ki, ahol egyaránt zajlik a szertartás és az utána következő buli is.

Ételek

Ha egy étteremben, vagy szállodában van a lagzi, akkor egyértelműen az ottani szakács készíti el az ételeket, viszont ha olyan helyszínt választ a pár, ahol alapvetően sincsen sem konyha, sem szakács, akkor ki kell gondolni, hogy honnan rendeljék meg aznapra a menüt. Arról nem is beszélve, hogy nem mindegy, hogy milyen ételeket szolgálnak fel a nagy napon. Szeretnének-e levest, vagy inkább hideg előétel mellett döntenek? Vegyes tálakat szolgálnak fel az asztaloknak, vagy minden vendég külön tányéron kapja a fogást? Egyáltalán hány fogás legyen? Vannak esetleg a vendégek között ételallergiások, vagy éppen vegetáriánusok? Sok mindent számításba kell venni ilyenkor, de szerencsére az általunk választott szakács érteni fog hozzá, hogy mi ilyenkor a szokás, ezért biztos fog tudni ajánlani olyan ételeket, amik mindenkinek meg fognak felelni.

Virágok

Valljuk be, nincs esküvő virágok nélkül. Éppen amiatt a házasulandó párnak találnia kell egy jó virágkötőt, aki segít abban, hogy a nagy napon virágban ússzon a helyszín. Ki kell választani, hogy pontosan milyen virágokra és színekre vágyik a pár, illetve azt is, hogy milyen mennyiségben legyenek jelen az esküvőn. Ha egy tapasztalt, és profi virágkötőt kérünk fel ennek lebonyolítására, akkor biztosak lehetünk benne, hogy végül azt kapjuk, vagy akár még annál is szebbet, mint amit megálmodtunk.

Esküvői videók, fényképek

esküvői videókA legtöbb pár számára kiemelkedően fontos az, hogy a nagy nap minden részlete megörökítésre kerüljön. Annak ellenére, hogy manapság már mindenkinek van kamerás mobiltelefonja, nem árt, hogy ha egy profi szakemberre bízzuk a videók és fényképek készítését, nem pedig a vendégeinkre. Sok olyan fotóstúdió van, amik esküvőkre specializálódtak, szerintem érdemes közülük választani, mert ők már pontosan tudják, hogy hogyan lehet a legjobban megörökíteni ezt a jeles napot. Mielőtt kiválasztjuk, hogy kit szeretnénk felkérni erre a munkára, mindenképpen nézzük át az illető referencia munkáit is, hogy száz százalékig biztosak lehessünk abban, hogy jó munkát fog végezni az esküvőn.

Zene

Nincs lagzi zene és tánc nélkül, igaz? Na jó, sokan úgy gondolják, hogy a tánc nem feltétlen a legfontosabb, de még a legmerevebb és legelegánsabb esküvőkön is szól valami kellemes muzsika a háttérben. Ha zenéről van szó, a legnagyobb dilemma az szokott lenni, hogy zenekar, vagy DJ szolgáltassa a muzsikát. Erről erősen megoszlanak a vélemények, én magam nem szeretnék tanácsot adni, hogy mi a jobb, szerintem ezt mindenkinek a saját meglátásai szerint kell eldöntenie. Alapvetően mindkettő jó lehet, a hangsúly itt is azon van, hogy érdemes szakértőkkel dolgozni, akik már sokszor szolgáltatták a zenét egy esküvőn.

Eleinte nehéznek és hosszadalmasnak tűnhet egy esküvői megszervezése, de nem lehetetlen dolog. Szerencsére vannak remek szakemberek, akiknek már akár több száz esküvői is áll a hátuk mögött, és akik segítenek abban, hogy a nagy napon minden tökéletes legyen.