Konyhabútor üzletet nyitottam

Sok évig dolgoztam alkalmazottként, de így 50 évesen úgy érzem, megértem rá, hogy saját vállalkozást nyissak. Nagyon sokat tépelődtem, hogy milyen vállalkozásba fogjak. Gondolkoztam cukrászdán, bisztrón, horgászbolton és még mobiltelefon szervizen is. Szóval a lehető legkülönfélébb alternatívák jutottak eszembe. Aztán beszéltem a sógorommal és azt mondta, ne egyedül vágják bele. Elmesélte, hogy ő is hasonló cipőben jár, pont ezen gondolkozik. Tudni kell a sógoromról, Janiról, hogy asztalos a szakmája, de marketingesként dolgozik egy multinál. Én jelenleg egy gyárban dolgozom vezetőként, de így se lehetek a magam ura és a munkakörnyezet se nekem való, belefáradtam már és kell valami újítás az életembe. Megbeszéltük, hogy konyhabútor üzletet fogunk nyitni. Egy kisebb üzletet, ahonnan csak és kizárólag egyedi tervezésű konyhabútorokat fogunk árulni. Mindenkivel beszélgetünk majd, hogy milyennek képzelik el az ideális konyhabútorukat és azt fogjuk legyártani. Persze valamiféle alapot, kiindulási pontot adunk majd és azt gondoljuk tovább.

Az új üzlet nyitása teljesen feldobott minket és maximális lelkesedéssel fogtunk neki. Az elején nagyon fontos, hogy megtudják az emberek azt, hogy egyáltalán létezünk, lehet minket is választani. Jani marketingesként nagyon sok mindent tudott alkalmazni, amik jól bevált trükkök, így viszonylag hamar elterjedt a hírünk. Felvettük Jani fiát is, mert iszonyatosan ügyesen tud rajzolni, így ő készíti a látványterveket majd. Ki is vettünk egy viszonylag olcsó üzlethelységet egy külvárosi kerületben. Berendeztük az irodánkat és mehetett is az üzlet. A papírokat is persze elintéztük.

Az első megrendelőről szeretnék kicsit mesélni most.

Miután megnyitottunk, 2 hétig gőzerővel azon dolgoztunk, hogy minél több emberhez eljusson a hírünk és azonnali bizalmat ébresszünk az emberekben. Egy házaspár keresett fel minket telefonon, majd jöttek be az üzletünkbe. Mivel bevezető áron kezdtük, tetszett nekik a dolog és házfelújítás közben vannak, így fontos az ár. Persze nem szeretnének a minőség rovására vásárolni olcsóbban. Amikor az irodába léptek, már szimpatikusak voltunk egymásnak. Fiatal házaspárról van szó. Megbeszéltük, hogy át is megyünk hozzájuk és felmérjük a terepet, majd hívtuk Jani fiát, Ádámot is, hogy kellene csinálnia látványterveket a konyhabútorról. 3 órán át voltunk náluk, mire mindent sikerült átbeszélni, Ádám elkészült a látványtervvel és egyből rá is bólintottak és nyélbe ütöttük az üzletet. Kértünk persze előleget, de utána neki is láttunk a konyhabútornak. 5 nap alatt elkészültünk vele és hívtuk is a házaspárt, hogy szállítanánk és szeretnénk beszerelni a konyhájukba. Azonnal mehettünk is Janival. Miután kipakoltuk a furgonunkból, összeraktuk, nagyon elégedettek voltak. Arra gondoltunk ezután, hogy kérünk majd tőlük referencialevelet és majd ezután minden megrendelőnktől, hogy ezeket összegyűjtve, ki tudjuk tenni őket a honlapra. Úgy gondoltuk, hogy engedélyt kérünk majd az ügyfeleinktől, hogy lefotózhassuk őket az új konyhabútorukkal a háttérben és ezt tudnánk is csatolni a honlapon a referencia mellé, így még inkább hiteles lesz majd.