Mennyire kifizetődő a klímák grátiszban való felszerelése?

A piszkos üzleti világban, ahol mindenki a profitra a minél nagyon és gyorsabban jövő gyarapodásra hajt, egy majdnem idényjellegű eszköz beszerelését miért adják egyes cégek ajándékba a klíma beszerelését, és ez a fajta figyelemfelkeltő húzásuk, miért is éri meg számukra. Miért népszerűbb egyre a klíma ingyenes beszereléssel címszó. Nagyon hangzatosak egyes hirdetések, hogy ha nálunk rendeli meg a klíma készülékét, nem csak a helyszín felmérése, de a klímát ingyenes beszereléssel kapja meg a megrendelő. Ez a téma egyre népszerűbb, és tavasz révén igen aktuális is, mivel ez a klímák megrendelésének felkapott időpontja is. Erről és más fontos témáról kérdeztem a hazai klímagyártást vezető cégigazgatót.

Vezető klímaberendezéseket forgalmazó céget vezetsz, mennyire észrevehető, hogy nagyobb lett a kereslet a légkondicionáló berendezésekre?

Szerencsére a felvásárló piac és termékek listája, változatossága is egyre nő. Egyre többen keresnek hűtési megoldásokat, melyek energiatakarékosak is. Ez is egy új szempont lett az elmúlt években. Nem csak az áram számlára vannak már tekintettel a vásárlóink, hanem a figyelnek arra, hogy a környezetükben milyen nyomot hagynak. Valamint plusz feltételként szoktak szerepelni, hogy egy klíma már ne csak hűteni tudjon, de esetleg a téli fűtési szezonban már a melegével is hozzá tudjon járulni, mint egy rásegítésként a hagyományos fűtésekhez.

Milyen plusz szolgáltatásokkal tudtok kedvező pozíciót elfoglalni a klímás piacon?

Törekszünk arra, hogy a honlapunk minél egyértelműbb információt adjunk a vásárlóinknak. Könnyítés képen elhelyeztünk egy kalkulátort, mellyel a megadott készülékhez tartozó paraméterekkel és egy hozzávetőleges üzemeltetési idővel kiszámítható lenne, hogy mennyi lesz a fogyasztása a kiválasztott terméknek.  Ezzel is segítve a kiválasztani kívánt termékek megvásárlását.
Amennyiben online megrendelésre került a termék, egy helyszíni felmérés következik, ha ez szükségesnek kívánkozik és ez szinte minden esetben díjtalan. Amennyiben megrendelésre kerül a minden kritériumnak megfelelő készülék, akkor mi a klímát ingyenes beszereléssel helyezzük fel a megrendelőnk falára.  Ez egy új, a vásárlóink által nagyon kedvelt fogásunk. Nem csak egy szakembert kapnak, akik nagy odafigyeléssel, és hozzáértéssel szerelik fel a készüléket. Ezáltal nem is kell még plusz erőfeszítést alkalmazniuk, hogy találjanak egy olyan szakembert, mert ez szigorú szabályokhoz van kötve, hogy kizárólag szakember szerelheti fel a készüléket. A mai rohanó világunkban ez nagyon fontos, hogy utánajárás nélkül, nem mellesleg a megvásárolt klímát ingyenesen szerelik be.

Ez egy szuper megoldás- Milyen visszajelzéseket kaptok, örülnek a megrendelőitek?

Mindenképpen pozitív visszajelzéseket kapunk. Örülnek és meglepődve tapasztalják, hogy van még a mai világban olyan cég, amely jó minőségben, profin dolgozik és még pluszban a klíma beszerelését ingyenesen vállalják. Az internetes rendelés miatt is nagyon jó visszajelzéseket kapunk. Az, hogy nem kell sorban állniuk az üzletben varázslóinknak sokak megfizethetetlen jelzőt használják rá. Könnyed és gyors a munkavégzésünk, mindenképpen a hatékonyságot tartjuk szem előtt és azt, hogy vásárlóink minél előbb tudják élvezni a klímáink által nyújtott hűvös hőmérsékletet, vagy éppen egy kis meleget a fűtés rásegítés miatt.

Inverteres klíma berendezéseket forgalmaztok, ez a klíma ingyenes beszerelése mennyiben tér el egy normál, hagyományos klímáéhoz képest?

Az inverteres klíma működésében van különbség egy normál klímáéhoz képest. Az inverteres klíma szinte állandóan működik, folyamatosan biztosítva ezzel a szoba hűtött állapotát. Nincs felesleges ki be kapcsolása, ha éppen leesett a hőmérséklet vagy pont a beállított hőfokra hűtötte a szobát. A ki és bekapcsolás hiánya miatt, kevesebb energiát fogyaszt a készülék. Mentes a nagy, kezdeti hideg hű fúvástól, amit egy normál működésű klímánál lehet tapasztalni.
A felszereléséhez szükséges egy erősebb fal, és amit mi biztosítunk a készülék mellé az a réz csővezeték, 3 méter vízelvezető, 3 méter elektromos vezeték, konzol. Az inverteres klíma felszerelésében nincs különbség egy hagyományos klímáéhoz képest. Csak az, hogy a klímát ingyenes beszereléssel vállaljuk, megrendelőink legnagyobb örömére. Az ár még tartalmazza a garanciát és a karbantartást is.

Köszönöm szépen, nagyon érdekes és tanulságos interjú volt.

klíma ingyenes beszereléssel