Ne csak üzleted, lakásodat is biztosítsd!

Üzletemberként fontosnak tartom a biztonságot, így egyértelmű volt üzletemre egy megfelelő biztosítást kötni, amely védi az esetleges károk következtében. Egy jó biztosítás elkerülhetetlen egy üzletnyitásnál, szinte olyan, mint egy befektetés. Általában az üzletember első dolgai között van az, hogy biztosítást kössön az üzlethelyiségre.

Amikor egy ismerősömmel beszélgettem, előjött a biztosítás téma is, és meséltem neki, hogy elsők között volt az is, hogy egy jó biztosítást megkössek. Mondta is, hogy szuper, hogy előjött ez a téma, mert, hogy ő is most tervez biztosítást kötni lakására, és hogy mivel már jártas vagyok a témában, meséljek neki, hogy milyen az én lakásbiztosításom. Mondtam neki, hogy én nem rendelkezek olyannal, mire ő megdöbbent. Végül is én is valamiféle megdöbbenéssel konstatáltam, hogy a saját lakásomra nem is kötöttem biztosítást, pedig általában biztonsági játékos vagyok, mégis valamiért teljesen elkerülte a figyelmemet ez a gondolat. Ezért úgy döntöttünk kedves ismerősömmel, hogy közösen találunk biztosítást lakásainkra. Mint mindig, a legjobb ötletünk az volt, hogy az ismerőseinket kérdeztük körbe, hogy ki hol kötötte meg biztosítását, mennyiért, hogy volt megelégedve szolgáltatásaikkal és ezen kívül magával az ajánlattal. Szerencsénk, hogy így tettünk, hiszen, mint kiderült, egyik ismerősünk, nagyon is meg volt elégedve a lakásbiztosításával és a biztosító szolgáltatásaival, naprakészségével, az ott dolgozók kedvességével és türelmével. El is kértük tőle az elérhetőségeket, valamint mondta, hogy az interneten is megtaláljuk őket, és még egy kalkulátort is találunk, ahol megközelítőleg ki tudjuk számolni az biztosítás összegét a feltételeinknek megfelelően. Jól hangzott, így tehát beírtuk a keresőbe a cég nevét, majd a „lakásbiztosítás kalkulátor 2019” kulcsszavakat és rögtön ki is dobta a keresett oldalt. Először az én feltételeim alapján kerestünk a kalkulátorban, és amit kidobott nagyon is szimpatikus volt. Ismerősöm kapott számai is tökéletesen megfeleltek, így nem is volt kérdés, hogy felhívjuk őket. A telefonos úr hangja kedvesen üdvözölt, majd rátértünk a kérdésekre. Sok kérdéssel készültünk és a munkatársuk mindre türelmesen és hozzáértően válaszolt, már akkor meg voltunk elégedve velük, azonban úgy gondoltuk, hogy személyesen is szeretnénk velük beszélni, hiszen egy ilyen döntést megalapozottan kell meghozni, és én egyébként is olyan vagyok, aki szeret tisztességesen utánajárni a dolgoknak, minden részletet átgondolva, átbeszélve. Ez történt az irodában is. Részletesen elmondtam feltételeimet, a keretemet minderre és reméltem, hogy találunk ehhez egy megfelelő ajánlatot is. Sikeres volt a keresés, azonban szerettem volna még átfutni a szerződést, addig ismerősöm feltételeinek próbáltak megfelelni, és a számára is egy megfelelő ajánlatot találni. Szerencsére neki is sikerült, rendben találtam a szerződést, így mindketten megkötöttük azt a bankkal.

lakásbiztosítás kalkulátor 2019

Reméltük, hogy sosem lesz szükségünk a biztosítás igénybevételére, azonban ismerősöm sajnos a szerződés megkötése után pár hónappal, egy baleset során felgyulladt a konyhája, és ugyan szerencsére csak arra az egy helyiségre terjedt ki a kár, de így is nagy pénzösszegről beszélhettünk, a sok konyhai felszerelés és berendezés a tűzzel együtt ment tönkre, és még csak nem is az ő hibájukból. Óriási szerencséjük a szerencsétlenségben viszont hogy előtte kötöttek lakásbiztosítást így nem nulláról kellett újraépíteni a konyhát, hanem a biztosító fizetett. Először is a kárfelmérő jött felbecsülni a kár mértékét, ami mint mondtam nem kicsi összeg volt. Ezután a tárgyalás következett a biztosítóval, és azután született meg a döntés a pontos összegről, amit a biztosító fizetett. Természetesen nem fedte az egészet, de nagy részét meg tudták oldani a renoválásnak abból az összegből, a többit pedig spórolt pénzükből vették el, azonban ezáltal nem élték meg olyan traumaként. Ismerősöm gyakran viccelődött is azóta, hogy ráfért már arra a konyhára egy kis frissítés, most még szebb is, mint volt előtte.

A történtek után pedig még inkább megbizonyosodtunk róla, hogy fontos a lakásbiztosítás megkötése.