Nem meglepő, ha egy csajos beszélgetés folyamán a testápolókra terelődik a szó

Van egy kedvenc használtruha üzletem, aminek már évek óta kitartó vásárlója vagyok. Az eddig ott töltött időmnek pedig nem csak filléres, isteni cuccokat köszönhetek, hanem a legjobb barátnőmet is, Sárit. Sári már nyitás óta ebben a boltban dolgozik és imád tanácsokat adni az oda betérőknek, segít kiválasztani, hogy kinek mi áll jól és alapvetően szeret beszélni.

Az első pár alkalommal, mikor ott vásároltam, még idegesített ez a fajta üzleti stratégia, amit Sári csinál, de egyik nap megtört a jég. Emlékszem, elég ramaty napom volt, a munkahelyemen stresszes időszakot éltem meg éppen, emiatt pedig otthon is minden a feje tetejére állt, aznap pedig hazafelé menet leöntöttem magam kávéval, szóval nem voltam éppen rózsás kedvemben.

Mivel megígértem anyukámnak, hogy aznap késő délután beugrok hozzá, a blúzom viszont kávéfoltos volt, gyorsan beugrottam ebbe a használtruha üzletbe, hogy szerezzek valamit, amiben megjelenhetek anyu előtt. Sári szerintem érzékelte, hogy ma még annyira sem vagyok beszédes hangulatban, mint általában, ezért viszonylag csendesen segített nekem kiválasztani egy felsőt, ami egyébként a mai napig az egyik kedvencem. Amikor a pénztárhoz mentem, hogy kifizessem, akkor rám mosolygott és csak annyit mondott nekem, hogy ne aggódjak, a rossz napok is ugyan úgy csak 24 órásak, mint a jók, szóval tartsak ki. Én pedig válaszul kifejtettem neki, hogy miért ilyen fancsali a képem. Jól esett az a beszélgetés.

Azt követően egyre többet fecsegtünk és egy idő után azt vettem észre, hogy összebarátkoztunk. Nem csak a bolton belül, hanem azon kívül is. Többször megittunk együtt egy-egy kávét, vagy szerveztünk valami csajos programot, amik alatt jól összekovácsolódtunk. Manapság ha bemegyek az üzletbe, akkor Sári kb már nem is enged körbenézni, hanem a kezembe nyom egy rakat ruhát, amiket direkt nekem tett félre, mert szerinte teljesen rám szabták őket. Esküszöm néha úgy érzem magam mellette, mintha lenne egy saját stylistom.

Egyébként Sárinak nem csak a ruhák terén van jó szeme, hanem a szépségipar teljes repertoárját szereti tanulmányozni, figyelgeti a trendeket a parfümök, sminkcuccok és testápolási termékek terén is. Mindig elmondja nekem, hogy szerinte mi a jó és mi a teljesen használhatatlan, és habár nem értünk mindig teljesen egyet, általában amiket eddig ajánlott nekem, azok beváltak.

Legutóbb például a testápolók kerültek szóba köztünk és Sári valami spéci, USA-ból rendelhető testápolóról áradozott nekem és nagy mosollyal ajánlotta. Én viszont mondtam neki, hogy ebben az egyben biztos nem fogok hallgatni rá, mert egy ideje már megtaláltam a kedvenc testápolómat, az Aqua Mundi natúr testápolóját, (hivatkozás: https://aquamundi.hu/shop/natur-testapolo/) amit eszem ágában sem lenne lecserélni. Ennek ellenére Sári még kampányolt egy kicsit az amerikai csoda mellett, de őszintén szólva még a nevét sem jegyeztem meg, szóval ezennel nem járt nálam sikerrel.

Mikor legközelebb találkoztunk, szintén a boltban, mert behívott, hogy nézzek meg egy nyári ruhát, akkor bevallotta nekem, hogy utánanézett ennek a testápolónak, amit én ennyire dicsértem, ráadásul vett is egy üveggel, mert kíváncsi volt, hogy mi olyan jó benne. Állítása szerint pár nap használat után ő is megszerette és kicsit meg is bánta, hogy annyi pénzt elköltött feleslegesen arra az amerikai testápolóra, ami ráadásul tele van mesterséges anyagokkal is.

Örültem, hogy végre egyszer én is tudtam valamit ajánlani Sárinak. Mivel nem vagyok sem nagy divat mániás, sem beauty megszállott, ezért nehezen tudok mellette labdába rúgni. A sütikhez viszont nagyon értek, mert imádok a konyhába sürögni-forogni, Sárinak pedig ez nem az erőssége, így azon a területen én tanítgatom őt erre-arra.

Örülök, hogy még így negyven felett is sikerült szert tennem egy új barátnőre, az pedig már csak hab a tortán, hogy nem vagyunk kollégák. Így sosem rivalizálunk, csak élvezzük egymás társaságát. Kell ennél több?