Próbafülkés beszélgetések, és az angol nyelvtanfolyamok

Egy nagyobb bevásárló központban dolgozom. Az egyik ruházati szaküzletben vagyok üzlet vezető, már jó ideje.

Igyekszem mindig megfelelően széppé, és divatossá tenni az üzletet annak érdekében, hogy minél több vevő térjen be hozzánk. Mint mindenkinek, nekem is van sok tapasztalatom azzal kapcsolatban milyen, ha egy boltba betérek. Neked mi a tapasztalatod a boltokat illetően, és az eladókkal kapcsolatban?

Vannak boltok, ahová nem szeretek bemenni vásárolni. Ilyenek mondjuk azok a helyek, ahol olyan erőszakosak a vásárlókkal. Ez időben nálunk is hasonló volt a „stratégia” de aztán sikerült meggyőznöm a főnökömet, hogy ez nem menő, és sokan nem is találják túl szimpatikusnak.

A vevők ismerete

Ennyi év után már ismerem azt gondolom a vevőket. Nem mindenki szereti, ha köre ugrálják, ugyanakkor van olyan is, aki kifejezetten igényli.

Emlékszem egyik alkalommal egy cipőboltban vásároltam. E karácsony előtt volt nem sokkal, csizmát kerestem. Mivel ismertek a boltban, így köszöntünk, aztán hagytak nézelődni, hiszen tudták, ha akarok valamit, akkor úgy is jelzem. A csizma válogatás közepette figyeltem fel egy férfira, akire lépten nyomon belebotlottam a női cipőknél. Nem is értettem, hogy mit keres ott, de gondoltam, biztosan a párjával van. Aztán a következő pillanatban már egy eladó volt körülötte, aki éppen körbe ajnározta. Annak a férfinak szüksége is volt rá, de ugyanakkor az a vevő volt, aki meg is érdemelte. A párjának akart vásárolni karácsonyra cipőket, csizmákat…Azt hittem rosszul látok, és mivel igen ritkának találtam, így fél szemmel figyeltem, mit is választ. Az eladó segítségével minden félét vásárolt a párjának. vett szőrös csizmát, hosszú szárút, magas sarkú, amolyan nyári csipke csizmát ( mert még ez is volt elfekvőben a polcon)és még egyéb magas sarkúakat. Hát csak úgy lestem, és felmerült bennem, hogy azért kíváncsi lennék ennek a férfinak a párjára. Több tízezer forintot otthagyott a boltban, és vagy 5 pár cipőt vásárolt. őt érdemes volt körbe rajongani.

A mi boltunk szerepe

Igényes ruhákat árulunk, az igényes nőknek, és férfiaknak. Sokszor jókat nevetek, hogy mennyire el tudnak emberek feledkezni arról, clothing-650380_640hogy hol is vannak. Múltkor éppen a ruhákat pakoltam vissza a helyükre a próbafülkéktől, miközben hallgattam két nő csacsogását, akik egy egy fülkében próbáltak.

Te, ha tudnád, hogy milyen helyes pasi tartja az angol nyelvtanfolyamokat abban a nyelviskolában, ahová járok…

– Nem mondod, mesélj milyen… és nős?

Azt gondolom, ez nem az a beszélgetés lenne, amit egy ruha bolt próba fülkéjében szeretnék megbeszélni a barátnőmmel.

Persze egy szót sem szóltam, szépen halkan arrébb álltam, hogy ne zavarjam a meghitt csevejt. Nem tudom, hogy rajtuk kívül volt e még valaki a többi fülkében, de biztosan jót mulatott rajtuk ő is, ha végig hallgatta a beszélgetésüket.