Új üzlet nyitása, napelem működése

Már jó ideje gondolkodott a férjem, és a sógorom, hogy mi az a bolt, amibe bele lehetne vágni, mi az, ami most megy, és nem megy tönkre idő előtt.

Az új üzlet

Manapság igen csak meg kell gondolni, ha valaki úgy dönt, hogy új boltot nyit, hiszen annyi a követelmény, és a szigorúság, hogy nem biztos, hogy mindig betérül. Sokan azért csinálnak valamit, mert éppen elvegetálnak belőle, vagy ha már kihozzák nullára, akkor jó, mert van egy munkahely teremtve.solar-power-1019830_640

Mi azért egy kicsit többet akartunk, nem csak egy olyan boltot, amiből el lehet vegetálni, hanem profitot is szerettünk volna. Sok oldalt néztünk az interneten, többek között ezt is, hogy mi lenne a jó, mi az ami manapság érdekli az embereket. Te tudod mi az ami most „menő” és az is lesz még jó ideig? Mi érdekli a közösséget?

Aztán az egyik ismerősük, aki külföldön dolgozik egy cégnél, ő ajánlotta a napelemet. Először csak telefonon beszéltek róla, aztán pedig megbeszéltek egy személyes találkozót is kint Németországban. Nagyon izgultam, hogy minden rendben legyen kifelé, hiszen nem kell bemutatni, hogy milyenek is a viszonyok manapság a határoknál. Három nap izgalom volt. Persze azért esténként beszéltünk, hogy megnyugtasson minden rendben van.

A megbeszélés

Hogy mire volt jó kiutazni több száz kilométert? Először én sem értettem. Aztán amikor hazajött Sanyi, és elmesélte hogy mi volt kint, akkor értettem meg én is. Kint amúgy is volt egy konferencia szerű a napelemről. Mindent elmondtak, a napelem működése volt az első, és a kivitelezés, tervek, miből is áll… mindenről esett szó. Mindent meg lehetett nézni, és kérdezni is.  Tehát szakmailag érdekes volt, és tanulságos is.

Most azon gondolkodnak a fiúk, hogy itthon is belevágnak egy ilyen üzletbe. Kintről lenne segítség, és áru kapcsolat is, már csak itthon kell utána nézni, hogy pontosan mivel is járna, mit kell tudni róla. Persze nem kis pénztől van szó, nem olyan mintha egy ABC nem működik falun és bezárjuk, hanem sok pénzről beszélünk. Mindenképpen át kell gondolni, és egy költség kalkulációt is csinálni kell, hogy pontos összegeket tudjunk, a többit meg majd meglátjuk.