Új üzlet nyitásakor ne feledkezz meg a raktári állványokról sem!

Új üzlet a láthatáron

Annak ellenére, hogy napjainkban sokak szerint már nem érdemes új üzletbe fektetni, nem jelenti azt, hogy nincsen lehetetlen küldetés. Nehéz, de kitartó munkával és jó üzletpolitikával versenyre lehet kelni a nagy multikkal is akár. Kezdhetjük kicsiben, de ha van elég alaptőkénk, és nem félünk a kieséstől, megpróbálkozhatunk akár nagyban is. Nagyobb alapterületű üzlethez viszont nem árt, ha van egy nagyobb méretű raktárunk. És ha már van raktárunk, ugye tudjátok, hogy oda raktári állványok is kellenek?

A gondos tervezésben is akadhatnak bakik, hiányosságok…

Nos, egyik ismerősöm ebbe nem igazán gondolt bele. Szokása elfeledkezni kisebb vagy éppen nagyobb dolgokról. Még szerencse, hogy mindig van a közelében valaki, akinek kicsit több ész szorult a fejébe. Már tök jól eltervezte, hogy mit szeretne, konkrét elképzelései voltak az üzlet profilját és tematikáját illetően. Volt egy kész arculata is, amellyel online próbálta már jó előre toborozni az érdeklődőket. Leszerződött beszállítókat, partnereket, már azt is meghirdette, hogy munkatársakat keres. Nagyon lelkesen mesélte egy kávézás alkalmával, hogy milyen jól haladnak. Én persze nem bírtam magammal, és megkérdeztem, hogy „Figyu, nem felejtettél el valamit? Tök jó, hogy már szinte minden megvan, de mindezeket hova teszed majd?” Mondta, hogy hát ott a raktár. Mondom „Oké, de polcokat vagy ilyesmit intéztél már?”

Abból, ahogyan nézett, könnyen rájöttem, hogy nem. Kezdett pánikba esni, hogy mi lesz, hiszen két hónap múlva tervezi a nagy nyitást. Megnyugtattam, hogy még nem késett el, úgyis nyitás előtt kb. egy héttel hozatna be mindent a szállítókkal, van még pár hetünk menteni a helyzetet. Ekkor kicsit megnyugodott, főleg, miután felajánlottam, hogy segítek neki.

Mindig jól jön egy mindenben jártas ismerős!

Persze én már egy kicsit könnyebb helyzetben voltam, mert sokféle ismerősöm akad a nagyvilágban, mindig van egy-egy kontakt, amivel bármiben előrébb tudok jutni. Emlékeztem is egy régi barátomra, aki nem is olyan régen mesélt egy raktárpolcokra és raktári állványokra szakosodott cégről. Felhívtam, hogy adjon egy kis útbaigazítást, kiket is keressek pontosan. Elmondta, hogy biztosan a RackingLog-ra gondoltam.

Így persze máris rémlett a nevük. Hiába vagyok sok mindenben tájékozott, nekem sem juthat minden azonnal az eszembe. Ezután máris leendő üzlettulajdonos ismerősömhöz vezetett az utam. Láthatóan megkönnyebbült, amikor meglátott, biztosra vette, hogy hozom a megoldást. Az eddig még nagyon is hiányos üzletében már be volt szerelve az iroda, volt internet is számítógéppel. Mondtam neki, hogy na, akkor mi most szépen leülünk, és rákeresünk a RackingLog-ra. Jobbnak látta, ha nem ellenkezik. Elég magabiztosan tudok irányítani még apróbb dolgokban is, és ő is tudta nagyon jól, hogy ez sosem válik hátrányomra. És másoknak sem, köszönhetően annak, hogy meglehetősen segítőkész vagyok.

Megnyugodhatsz, jó kezekben vagy!

Hamar kiigazodtunk a RackingLog weboldalán, mert bár sok információ van rajta, azért nagyon nehéz elveszni közöttük, minden teljesen egyértelműen le van írva. Nem is hezitáltunk sokat, felvettük velük a kapcsolatot telefonon. Megegyeztünk egy időpontban, amikor ki tudnak jönni, és felmérni a helyet. Kedves ismerősöm kicsit tartott attól, hogy talán túl nagy falat lenne leendő üzlete a RackingLog munkatársainak. Bevallom, nekem ez eszembe se jutott, mert evidens, hogy ha raktári állványok vagy polcok kellenek valahova, az várhatóan egy nagyobb helyiség lesz. Persze akadnak kisebb zugok, ahova pont ilyen polcokat álmodnak meg, nincs is ezzel gond, de logikusan végig gondolva, mégis csak erre szakosodtak, nagyobb tér sem jelenthet akadályt. Gondoltam én, de inkább nem osztottam ezt meg társammal, hagytam, hadd aggódjon kicsit.

raktári állványok
raktári állványok

Nagyon segítőkésznek bizonyult a felmérés során, és szerencsére voltak elképzelési arról, hogy milyen állványokat, illetve polcokat szeretne, ezekből mennyit, és hova. Hamar kapcsolt, hogy amúgy az üzletében a vásárlók részére kialakított térben sincsen még egy deka polc sem, így kapóra jött, hogy utánajártunk a dolgoknak. Az elképzelésben voltak különbségek az eladó tér és a raktár között, de azt gondolom, hogy ezt nem is igazán kell magyaráznom.

Azt tudtuk, hogy jó kezekben vagyunk, ez egyértelművé vált már a felméréskor. A RackingLog csapata már ekkor bizonyította szakértelmét. Amikor pedig már kész terveket kaptunk a raktári állványok és polcok elhelyezését illetően, ismerősöm csak serényen bólogatott, hogy igen, megtalálta a számításait. Gyorsan el is fogadta az árajánlatot, hogy minél hamarabb el tudják kezdeni az elemek legyártását. Azért lássuk be, hogy nem egy gyerekszoba méretű teret kellett megtölteni polcokkal, így idő kellett a munkához.

Minden időben elkészült

Persze így is időben elkészült minden, és a RackingLog munkatársai időben beszerelték a raktári állványokat és a polcokat. Máris nem tűnt annyira üresnek sem az üzlet, sem a raktár, pedig még semmilyen termék nem volt a polcokon.

És hogy miért is a RackingLog-ra esett a választás?

Egyrészt azért, mert egy megbízható forrásból kaptunk ajánlást, ami sokban befolyásolja az ilyen döntéseket. Másrészt az a tényező, hogy a RackingLog által forgalmazott állvány- és polcrendszerek ISO és TÜV minősítéssel rendelkeznek. Azt is megtudtuk még az informálódás időszakában, hogy komoly szakmai tesztek és ellenőrzések eredményével érték el azt a minőséget, amelyet ma a fémpolcokkal nyújtani tudnak ügyfeleik részére.

Ezeken felül az sem hátrány, hogy ezek az elemek könnyen összeilleszthetők, beakaszthatók, egymással kompatibilisek, tartósak, és rendkívül jó teherbírásuk van. Nem jelent problémát az sem, ha a már meglévő rendszert a későbbiekben bővítené tulajdonosuk. Mivel nem gyorsan elhasználódó rendszerekről van szó, hanem ezek a raktári állványok sok időt leszolgálnak, könnyen megeshet az is, hogy ha bejön az üzlet, nagyobb térbe kell költözni. Akkor pedig már a polcok bővítése sem tűnik elképzelhetetlennek ugye? Ráadásul ezekből a polcokból járószintes szerkezetek is kialakíthatók. Sosem lehet tudni, mit hoz a jövő, egyszer még talán ez az információ is hasznos lesz.

Azt már nem is részletezem, hogy egyedi igények alapján is legyártják az elemeket. Illetve mind a szerkezetekre, mint pedig az esetleges bővítésekre is van garancia, ennek ideje a termék típusától függ.

Minden jó, ha a vége jó

Miután a RackingLog munkatársai elvégezték a munka rájuk eső részét, megtörtént a raktári állványok és polcok beszerelése, már csak az új üzlettulajdonos feladata volt hátra. Ugyanis elérkezett az ideje a polcok és a raktár feltöltésének. Ekkorra megvoltak az emberek is, akikkel nyitotta az üzletet. Persze az interjúztatás is egy vicces történet volt, remélem, hogy egyszer azt is el tudom majd mesélni. Most az a lényeg, hogy sikerült megtalálni az alkalmas embereket. Nyitásra sikerült mindent a helyére tenni, és a nagy napon csak úgy ragyogott az üzlet.

Eleinte persze még nem tolongtak az emberek, mert hiába a nyitást megelőző jó promó, az elején mégis csak bizalmatlanok vagyunk az új dolgokkal. Azt viszont elárulhatom, hogy nagyon is bejöttek a számítások, és lassan kezdhetünk gondolkodni a bővítésen. Azért beszélek többes számban, mert jobb, ha ezt az okostónit nem hagyom magára ebben a nagy feladatban!

Nagyon örülök, hogy sikerült rátalálni a RackingLog-ra, és így ismerősöm üzlete is jó kezekbe került. Jobb helyről nem is rendelhetett volna raktári állványokat és polcokat!