Vásárlás üzletben, vagy a webshopban?

Azok az emberek, akik már a modern technika világában nevelkedtek, elképzelhetetlen, hogy egykor azért a sok termékért, amit az ember összevásárol, mindig üzletbe kellett menni. Nagyon maximum telefonos megrendelések voltak a kicsi gyerekkoromban, de már én is ahhoz a generációhoz tartozom, ami pont a modern és a fejlődő technika határán cseperedett fel, ezáltal parányi rálátásom van még a nem is olyan régmúltra, illetve saját bőrömön tapasztaltam meg a technika rohamos fejlődését. Nekem is vannak olyan termékek, amiket csak üzletben vagyok hajlandó megvásárolni, de korántsem annyira tartom magam ehhez, mint az idősebb vásárlók. Ilyen például a ruhanemű. Néhány alkalommal rendeltem már az interneten, de sajnos kevésszer mondhattam el magamról, hogy elégedett lennék a termékekkel. Természetesen meglett volna a lehetőségem, hogy visszáruzzam, és visszakapjam az ezekért kiadott összeget, de nem egy alkalommal drágább lett volna a postaköltség, mint amennyibe maga a ruhanemű került. Így ezek általában az ablakon kidobott pénz fogalmát elégítették ki.

Nem így van azonban azokkal a webshopok-kal, ahol lehetőséget biztosímotorolajoktanak személyes áruátvételre. Ilyen például a motorolajokat forgalmazó olajwebshop.hu. Ismert, jó minőségű motorolajokat forgalmaznak, amiket a vásárlók nagy része már ismer, és ugyanazt a minőséget tudják garantálni, csak kedvezőbb áron. Ugyanakkor a fővárosban rendelkeznek több üzlethelyiséggel is, ahol lehetőséget biztosítanak helyszíni vásárlásra is, de át lehet venni személyesen az interneten leadott rendelést is. Öcsém, a munkájából kifolyólag rendszeres vásárlójuk, és többször is a motorolajok rendelésénél a személyes átvételi opciót választotta, ha tudta, hogy amúgy is lesz az egyik üzlethelyiség környékén dolga. Mivel ő már tapasztalt, ezért nem volt soha szüksége a helyszíni minőségellenőrzésre, de aki még nem ismeri annyira az adott márkát, az megtekintheti és kérheti az eladó segítségét is. Ez motorolajoknál, adalékanyagoknál, és egyéb ilyen fontos kellékeknél kiemelten jó dolog, ha biztosított, mert amíg egy ruhát tovább adhatsz, átalakíthatsz, vagy csak egyszerűen törlőrongyként használhatsz, ezek az anyagok valamilyen szinten az életünk biztonságáért felelősek, ha csak közvetetten is.

Motorolajoknak számtalan típusa, fajtája létezik, és nem mindegyik megfelelő az összes kocsi típushoz. Ha esetleg a vásárló szakértelme nélkül történik a felhasználás, komoly meghibásodáshoz is vezethet, az pedig veszélyeztetheti az utasok életét. Természetesen a megfelelő felhasználáshoz szükség van arra, hogy ha a vásárló nem ért valamihez, akkor a kereskedő segítségét kérje és el is fogadja. Ezt már a webshop kialakításánál is figyelembe vették, így különböző segítő opciókat szerkesztettek a weblapon, illetve az üzletben is hozzáértő, szakemberek várják a kérdéseket, biztosítva ezzel a vásárlói elégedettséget és ez által a törzsvásárlói vendégkör kialakulását. Sokkal szélesebb így a kialakult az elérhető korosztályú vásárlók spektruma, mint ha csak üzlet, vagy csak webshop-ként működő vállalkozásként szerepelnének a piacon.

Ha egyszer hasonló típusú vállalkozásba kezdenék, biztosan követném az olajwebshop.hu üzlet politikáját, hiszen láthatóan egy jó elv mentén haladnak, és nem csak a saját, de a vásárlók nagy elégedettségére is.